Hlajenje in klima

Vsaka klimatska naprava deluje po principu toplotne črpalke oziroma spreminjanju agregatnega stanja plinov, ki se nahajajo v sistemu. Plin pri različnih agregatnih stanjih odvzema ali oddaja temperaturo in prav to lastnost s pridom uporabljajo klimatske naprave.

Velika prednost klimatskih naprav pred drugimi viri ogrevanja je predvsem energetska varčnost, saj novejše klimatske naprave z regulacijo obratov kompresorja dosegajo razmerje približno 1:4 med vloženo električno energijo in izdano hladilno ali grelno močjo.

Kako izberemo klimatsko napravo?

Najprej moramo določiti naše potrebe. Če lahko klimatsko napravo v našem bivalnem prostoru lociramo tako, da nam pokriva večji del stanovanja je vsekakor smiselno izbrati napravo, ki tudi greje, saj bomo lahko prihranili pri strošku ogrevanja, če jo bomo vsaj v prehodnem obdobju uporabljali za ogrevanje.

Pri določitvi lokacije klimatske naprave moramo paziti, da naprava ne bo pihala direktno v osebe, ker je predvsem pri hlajenju to neprijetno in pa tudi nezdravo. Pri določitvi moči naj vam pomaga strokovnjak, ki na podlagi izračunov in izkušenj zlahka določi potrebno moč hlajenja oziroma ogrevanja.Vaša mnenjaHlajenje in klima

Naše delo na področju hlajenje in klima je dosedaj ocenilo 9 obiskovalcev in nam prisodilo povprečno oceno 4,6 (od 5)

Oddajte svojo oceno tudi vi (5 je najbolje): 12345

KEREMAKerema041 377 292
O podjetjuReferenceKontaktVodovod in ogrevanjeKeramičarstvoGradbeništvoAdaptacijeUrejanje dvoriščHlajenje in klimaSlikopleskarstvoKerema Facebook